När man börjar med löpning är det precis som med alla andra idrotter. Man behöver ta det försiktigt i början. Om man stressar på för mycket är det stor risk att man skadar sig och dessutom kan man snabbt tröttna på träningen. Det krävs egentligen inte att man går några kurser för att kunna börja med löpning. Alla vet hur man springer och det är i princip bara att ta på sig löparskorna och ge sig ut. Men det finns en del saker att tänka på.

Vilken utrustning behövs?

När det gäller löpning behövs inte massor av utrustning. Det är dock en bra idé att ha ett par bra skor. Det är egentligen det nödvändigaste. Med ett par bra löparskor får man en bättre stötdämpning och ett bättre steg. En bra sko ska också ge stöd åt foten. Det gör att man minskar risken för skador. Det är speciellt viktigt om det är så att man planerar att träna och tävla länge, eller om man vill springa långa sträckor.

Varför träna löpning?

Många väljer att träna löpning för att det är roligt. Det ger helt enkelt något speciellt att komma ut och springa. Man får se natur, och man har möjlighet att umgås under tiden man tränar.

Andra börjar träna för att må bättre. Det kan handla om att man behöver röra sig mer, eller om att man behöver gå ner lite i vikt. Löpning är en träningsform som passar alla eftersom att man själv kan anpassa sitt tempo. Dessutom behöver man inte springa varje dag utan man kan rent av blanda löpningen med promenader, styrketräning och en hel del andra träningsformer.