Att springa är skönt och ger bra motion men det är viktigt att du har rätt kläder. Ett par löpartights är det bästa alternativet och framför allt tights med hög midja. Då glider de inte ner. Hitta gärna ett par tights, en bra bh om du är kvinna, samt en skön jacka som skyddar mot vind och fukt.

Glöm för all del heller inte löparskorna som gör löpturen mer eller mindre behaglig beroende på hur bra de är.

Tightsen det viktigaste plagget

Det råder ingen tvekan om att ett par tights med hög midja ger den bästa löpningen eftersom du inte måste stanna stup i kvarten för att dra upp dem. Köp gärna träningstights med en liten ficka att ha mobilen i medan du springer. Du kan till exempel hitta tights med flera fickor och även en hög midja med dragsko så du kan knyta hårdare.

Glöm inte löparskon

Ett annat viktigt ”tillbehör” när du springer ofta är en bra löparsko. En sådan ska ha en bra svikt och en bra avrundning på sulan. Undvik att köpa löparskor online om du ännu inte har provat dem. Det är viktigt att testa dig fram och se vad som passar. Gå till en löpbutik och prova ut flera par, spring en liten runda i butiken eller på ett träningsband, många löparbutiker brukar vara utrustade med ett sådant. Du kan också skräddarsy din egen löparsko om du har problem med fötterna. Eller skaffa ett inlägg som gör det skönare att springa.

Effektivare löpning