För att man ska kunna vara en bra löpare är det viktigt att ha en bra löparteknik. En bra teknik är en förutsättning för att man ska kunna fortsätta med sin löparträning, och eventuella tävlingar under flera års tid. Det är också tekniken som gör att man kan få bra resultat på tävlingar om man är intresserad av sådana.

Lära sig springa

I tidningar som Göteborgs-posten finns det ofta artiklar om löparteknik och det kan vara ett bra ställe att börja på. Det finns också speciella idrottsaffärer som har maskiner som analyserar springsteget. Där kan man få expertråd. Det finns också idrottsklubbar på många ställen i Sverige där tränare som lär ut löparteknik arbetar.

I regel handlar det om att man som löpare lyfter allt för mycket på fötterna och om att man landar för hårt. Många landar på tårna när de sätter ner foten igen, istället för att landa på hälen. Det är klokt att också se till att ha ett par bra löparskor som sitter bra. Dr kan nämligen också vara en orsak till att man springer på ett sätt som inte är bra för kroppen.