Att springa längre sträckor än ett maraton var tidigare något som endast några få löpare ägnade sig åt. Idag är det allt fler vanliga motionärer som upptäckt tjusningen med ultra och många av arrangörerna har rekordmånga deltagare på sina ultralopp.

Så tränar du ultralöpning

Att träna inför ett ultralopp handlar om att springa långsamt och länge. Hur många mil du ska springa varje vecka beror på vilken bakgrund du har. Om du är nybörjare på löpning gäller det att skynda långsamt och öka på några kilometer varje vecka. Växla gärna mellan gång och jogg och ta med något att dricka och äta om du är ute längre än 90 minuter.

Förutom många timmars löpträning varje vecka är det också viktigt att bygga upp en stark kropp som klarar av belastningen från långa löppass. Du behöver inte besöka ett gym utan det går lika bra att träna styrka på hemmaplan. Varför inte ordna ett eget hemmagym i ett rum eller en del av ett rum? Hos Gorilla Sports kan du hitta en träningsbänk, fria vikter och allt annat du behöver för att komma igång med styrketräning.

Sist men inte minst är det viktigt att lyssna på kroppens signaler och hoppa över träningen om du är riktigt sliten eller har ont. Det är viktigt att undvika överträning eftersom det kan leda till långvariga träningsuppehåll.