Tjejmilen är inte bara ett årligt lopp, det är ett arrangemang som fått många tjejer att börja springa. Oavsett din fysiska kondition, så kan du alltid ställa upp i Tjejmilen.

Tjejmilen – för alla

Tjejmilen är Sveriges största tjejlopp med nästan 25 000 deltagare. Som namnet antyder springer du en mil, men från och med 2020 kan du också springa 21 kilometer, alltså en halvmara. Det som gör Tjejmilen speciell är att alla kan delta: från elitlöpare till 80-åringar med stavar. Medaljerna, musiken, ostkakan och påhejningen gäller lika mycket för trebarnsmammor som för 19-åringar. Du väljer själv om du vill gå eller springa, men du bör anmäla dig till rätt klass för allas skull. Om du har artros är det också viktigt att röra på sig och Tjejmilen kan vara en god idé om din läkare håller med. Om du har artros kan du få hjälp med och lära dig mer om artros hos Joint Academy, enkelt online.

Loppet

Loppet löps på Gärdet och Djurgården, med start och mål på Gärdet. Innan du startar är du med på ett gemensam uppvärmning. Alla startklasser har egen uppvärmning. Det kan vara klokt att ta det lugnt i början, för att verkligen kunna njuta av loppet. Under vägen finns det både banan, vatten och choklad att få vid flera stationer. Det finns också orkestrar som spelas längst med banan och hjälper dig framåt.