Löpning är en idrott som för många är beroende av väder. En hel del människor vill inte ge sig ut och springa om det är mörkt, kallt eller regnigt ute. Men kan man springa även om det är dåligt väder ute?

Kolla väderprognosen

Om man inte vill springa i dåligt väder kan det vara klokt att kolla upp väderprognoserna. Hos SMHI kan man se prognoser för minst en vecka framöver och då kan man planera in sina löparpass efter det. På så sätt slipper man missa pass bara för att vädret är dåligt. Det finns helt enkelt inget att skylla på.

Springa inomhus

På många ställen i Sverige finns det löparbanor inomhus. Det fungerar lika bra att springa på sådana som det gör att springa utomhus. En annan sak är bra är löpband. Där kan man ställa in hastighet, lutning och mycket annat. Det gör att man kan springa även om det är halt ute eller om man tycker att det känns otäckt att springa ensam när det är mörkt. Ett löpband kan man också ha hemma. Det gör att man kan springa framför TV:n eller när man gör andra saker. Det medför att man också kan spara en hel del tid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.