Löpning är en idrott som man kan utöva tillsammans med andra. Man behöver i regel aldrig känna sig ensam varken när man tävlar eller tränar. Just sällskapet kan vara en sådan sak som gör att man verkligen motiveras att ge sig ut även om det är mörkt eller kallt ute. Men hur tränar man tillsammans?

Olika träningsgrupper

Om man är många som vill träna löpning kan det vara passande att dela upp sig i olika grupper. Då kan en grupp vara för totala nybörjare, en för sådana som tränat lite, och en för mer avancerade löpare.

Anpassad träning

Är det bara några kompisar som vill träna är det kanske inte lika lätt. Då kan man behöva anpassa träningen. Kanske kan man träna på gymmets löpband istället? Då kan man träna tillsammans trots att man springer olika snabbt. Ett annat alternativ är att mer avancerade löpare lägger långsammare pass eller rent av promenader tillsammans med den löpare som inte är lika van. Många nybörjare kan behöva sporras lite extra. Om man sedan vill springa längre eller snabbare kan man ta ett par extra varv på slingan eller kanske springa i förväg och sedan vända för att sällskapa tillbaka.